Kermisberg 18, 5508-DW Veldhoven 040 - 253 91 51

Nieuw dak

Waarmee kunnen wij u helpen?

trudodak-dakbedekkingen-3

Bent u op zoek naar een nieuw pannendak of moeten uw huidige dakpannen vervangen worden? Of uw woning nu een kleinere (tussen)woning of een vrijstaande villa is, of het nu oud of nieuw is, wij leggen nieuwe dakpannen, zorgen voor de reparatie van enkele dakpannen of plaatsen de dakpannen op een geheel nieuw dak. Wij beschikken over alle benodigde materialen zoals stijgers, liften, en vakkundig personeel voor het uitvoeren van een nieuw pannendak.

Trudodak bied een ruime keuze in verschillende dakpannen en isolatiemogelijkheden. Ook zijn er diverse mogelijkheden voor de isolatie van uw huidige dak.

Mogelijkheden nieuw pannendak

Bij het vervangen of repareren van uw dakpannen zijn diverse opties mogelijk. Zo kunnen wij uw huidige dakpannen verwijderen en weer hergebruiken als u er bijvoorbeeld alleen voor kiest om nieuwe isolatie aan te brengen. Hierbij halen wij de pannen, panlatten, tengels en het dakbeschot van het dak, waarna we een isolatieplaat naar keuze aanbrengen en het dak opnieuw opbouwen. Zo kunnen we uw dakpannen geheel vernieuwen.

Kiest u voor na-isolatie dan wordt de isolatieplaat op het bestaande dakbeschot aangebracht, waarna er nieuwe tengels, panlatten en dakpannen worden gemonteerd. Indien mogelijk worden de oude dakpannen hergebruikt. Zo kunnen we uw pannendak op een goedkope manier vervangen.

Voordelen van dakpannen

Waarom zou je eigenlijk voor dakpannen kiezen en niet voor ander materiaal?

  • Lange levensduur
  • Bestand tegen alle weersomstandigheden
  • Makkelijk in onderhoud
  • Brandveilig
  • Snelle plaatsing

Kortom laat u nieuwe dakpannen op uw dak leggen of uw pannendak vervangen, dan hoeft u als het goed is nooit meer naar uw dak om te kijken. Er zijn 2 bekende soorten dakpannen op de Nederlandse daken aanwezig. Zo kunt u kiezen voor betonnen dakpannen en keramische dakpannen. Allebei de soorten voldoen uitstekend aan hun taak en verwachting.

Betonnen dakpannen

Betonnen dakpannen komen tot stand door beton in een mal te gieten en vervolgens te laten uitharden. De betonnen dakpan kan vervolgens nog worden afgewerkt met een kleurcoating. Dit is zeker aan te raden, het oppervlak wordt dan namelijk gladder waardoor u uw dak langer alg- en mos vrij houdt. Dit bevordert niet alleen de levensduur van de dakpannen maar ook de uitstraling van uw woning. Deze kleurcoating is in vele kleuren mogelijk, u zit dus niet meer gebonden aan de muisgrijze variant.

2 redenen om te kiezen voor betonnen dakpannen:

  1. Financieel: Als u op zoek bent naar de goedkoopste optie dan passen betonnen dakpannen perfect in dit plaatje. Betonnen dakpannen zijn in de aanschaf iets goedkoper dan keramische dakpannen maar ook het laten leggen is goedkoper. Betonnen dakpannen zijn namelijk groter dan keramische dakpannen waardoor ze sneller en eenvoudiger te plaatsen zijn.
  2. Maatvast: Betonnen dakpannen zijn maatvast, wat wil zeggen dat ze niet uitzetten of krimpen bij diverse temperaturen. Een stabiele dakbedekking dus om u en uw bezittingen te beschermen. Ook zijn betonnen dakpannen relatief zwaar wat goed uitkomt bij de herfststormen die regelmatig over Nederland razen.

Keramische dakpannen

Klei is waar keramische dakpannen uit bestaan. Wist u dat deze klei gewoon uit onze Hollandse rivieren zoals de Maas en Rijn wordt gewonnen? Rivieren maken constant klei aan waardoor de voorraad onuitputtelijk is, een perfect bouwmateriaal. Om keramische dakpannen te maken wordt geknede klei in mallen geperst die vervolgens de oven in gaan. Op hoge temperaturen wordt de klei gebakken tot een harde dakpan. Kiest u voor een keramische dakpan met een ingebakken glazuurlaag, dan zorgt u voor de langste levensduur. Ook werkt deze glazuurlaag, net zoals bij betonnen dakpannen, beschermend tegen algen en mossen. Zo blijft het dak zo lang mogelijk een plaatje om naar te kijken, vuil glijdt na het leggen van keramische dakpannen direct het dak af.

2 redenen om te kiezen voor keramische dakpannen:

  1. Lange levensduur: Keramische dakpannen kunnen een levensduur tot wel 100 jaar bereiken. Deze lange levensduur komt vooral voor bij de glazuurde variant en goed onderhoud.
  2. Geschikt voor lastige daken: Zijn er veel onderbrekingen op uw dak dan biedt de keramische dakpan uitkomst. Het laten leggen van dakpannen op afwijkende daken is met alle hulpstukken die mogelijk zijn bij de keramische variant geen enkel probleem. Het geheel ziet er netjes afgewerkt uit en er zijn minder gevoelige plekken voor lekkages.

Prijs nieuwe dakpannen leggen en huidige dakpannen vervangen

Wilt u de prijs van het leggen van dakpannen per m2 weten of dienen we slechts enkele nieuwe dakpannen te leggen? Alles is mogelijk. Het feit blijft dat wij de dakpannen goed moeten leggen, in welke hoedanigheid, maakt ons niet uit. Vraag hieronder gratis een offerte op. Hierdoor weet u snel wat de kosten van het vervangen van uw dakpannen zijn. De prijs van het vervangen van uw dakpannen, is natuurlijk geheel afhankelijk van uw wensen, u krijgt dan ook een offerte op maat. Lees hier meer over de kosten van een nieuw dak.

Terug naar boven