Kermisberg 18, 5508-DW Veldhoven 040 - 253 91 51

Kosten

De Ark Eindhoven Steigers Dak Trudodak dakdekkers

Het dak van uw huis krijgt in de loop der jaren én seizoenen heel wat te verduren. Er komt dan ook een moment dat uw dak aan vervanging toe is.

De kosten van een nieuw dak zijn afhankelijk van de werkzaamheden, de nodige materialen en het type dak. Een nieuw dak is een investering die zich eenvoudig terugbetaalt. Met een solide, waterdicht en goed geïsoleerd dak bespaart u op de maandelijkse energiekosten en voorkomt u lekkages en eventuele reparaties in de toekomst.

Inhoud

 

Wat kost een nieuw dak?

Op deze vraag kan helaas geen standaardantwoord worden gegeven. Elk dak is anders, in grootte en in materialen. Uiteraard kunnen wij u wel persoonlijk advies en een duidelijke prijsindicatie geven, gebaseerd op uw situatie.

Factoren die de prijs kunnen beïnvloeden

De kosten van een nieuw dak hangen af van verschillende factoren:
• Welke onderdelen van het dak moeten vernieuwd worden? De dakconstructie, de isolatie, de dakbedekking of het complete dak?
• Kunnen sommige gebreken verholpen worden met reparaties?
• Gaat het om een hellend of een plat dak en wat is de oppervlakte?
• Welke materialen worden er gekozen voor de nieuwe dakbedekking en eventuele nieuwe isolatie?

Vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan!

 

Kosten nieuwe dakbedekking

De dakbedekking is doorgaans iedere 30 jaar aan vervanging toe. Er kunnen na verloop van tijd lekkages ontstaan, dakpannen worden broos, sneuvelen bij een storm of zijn ernstig vervuild. De kosten van de nieuwe dakbedekking hangen af van de oppervlakte van het dak en het type dakbedekking.

Dakpannen komen in verschillende vormen en maten. Er zijn betonnen en keramische dakpannen, holle en platte. Aan iedere pan hangt een ander prijskaartjes.

Betonnen dakpannen

Betonnen dakpannen zijn goedkoper dan keramische dakpannen maar gaan minder lang mee. Betonnen dakpannen gaan rond de 30 jaar mee en u betaalt tussen de €25 en €40 per m2.

Keramische dakpannen

Keramische dakpannen zijn duurder in de aanschaf maar gaan relatief langer mee. De keramische dakpannen hebben een levensduur van zo’n 50 jaar en kosten tussen de €35 en €65 per m2.

Vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan!

 

Kosten nieuw dak met isolatie

Bij het vervangen van de dakbedekking wordt er ook naar de staat van de dakisolatie gekeken. Warmte stijgt omhoog en gaat veelal verloren via het dak. Goede dakisolatie voorkomt warmteverlies en zorgt ervoor dat u er – letterlijk en figuurlijk – warmpjes bijzit. Door het dak goed te isoleren kunt u enorm veel besparen op uw maandelijkse energierekening.
Platte daken worden in de meeste gevallen buitenlangs geïsoleerd, hellende daken kunnen zowel langs de binnenzijde als de buitenzijde geïsoleerd worden. De kosten van een nieuw dak met isolatie hangen af van het type dak, de oppervlakte en het isolatiemateriaal.
U kunt kiezen voor de traditionelere isolatiematerialen, zoals glaswol of steenwol, die relatief voordelig in de aanschaf zijn. Ook zijn er steeds meer milieuvriendelijkere en duurzamere isolatiematerialen te verkrijgen, zoals houtvezel of schapenwol, waar u doorgaans een hogere prijs voor betaalt.

 

Kosten compleet dak vervangen

Bij oudere huizen en gebouwen kan het voorkomen dat het complete dak vervangen moet worden. De dakconstructie kan doorgezakt zijn, asbest bevatten, rot of aangetast zijn. Wanneer de dakconstructie en het binnendak gebreken vertonen, kan dit vervelende – en zelfs gevaarlijke – gevolgen met zich meebrengen voor de rest van uw huis en uw gezondheid. Voor een solide, waterdicht en windstootbestendig dak, dienen de dakconstructie en het binnendak in orde te zijn. In sommige gevallen kunnen gebreken verholpen worden met plaatselijke reparaties, in andere gevallen moet de hele dakconstructie vervangen worden.

Vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan!

 

De kosten van een nieuw dak terugverdienen

Een nieuw dak is een slimme investering die zich eenvoudig terugbetaalt. Het dak beschermt u en uw huis tegen verschillende weersinvloeden. Met een solide en waterdicht dak voorkomt uw vochtproblemen, schade en andere gebreken; en daarmee mogelijke hoge reparatiekosten. Met goede dakisolatie gaat u onnodig warmteverlies tegen, waardoor u maandelijks flink op de energierekening bespaart. Door eenmalig een nieuw dak te investeren voorkomt u dat u op verschillende momenten de dakbedekking, de constructie of de isolatie moet vervangen. Nieuwe dakbedekking, goede isolatie en een solide dakconstructie zorgen samen voor een sterk en waterdicht geheel.

Vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan!

 

Kan ik gebruikmaken van subsidies?

Veel gemeentes stimuleren het verduurzamen van uw woning met subsidies. Bij isolatie van uw dak kunt u mogelijk gebruikmaken van zulke regelingen. Ook wanneer uw dak asbest bevat, zijn er vaak subsidies beschikbaar om dit veilig te ruimen.
Meer informatie hierover vindt u op de website van uw gemeente.

Ook zijn er landelijke subsidies beschikbaar. Deze kunt u vinden op https://www.energiesubsidiewijzer.nl/

Stimuleringslening, voordelig lenen bij de gemeente

Biedt de gemeente geen subsidie? Dan is er vaak wel een alternatief zoals de ‘stimuleringslening’; een lening bij de gemeente onder zeer gunstige voorwaarden, te gebruiken voor verduurzaming van de woning. Voor de gemeente Veldhoven vindt u daarover hier https://www.veldhoven.nl/stimuleringslening meer.

 

Bespaar slim, niet op de kwaliteit

Het klinkt als een cliché; goedkoop is duurkoop. Maar het is wel waar! Wanneer u inlevert op de kwaliteit van het dak, kan dit op latere termijn nare gevolgen hebben. Als u wil besparen op de prijs, kijk dan voor slimme mogelijkheden! Heeft u bijvoorbeeld uw buren al eens gevraagd of zij ook een dakrenovatie nodig hebben?

Vaak zijn naastgelegen huizen in hetzelfde jaar gebouwd. Dit betekent dat uw buren mogelijk rond dezelfde tijd overwegen in het dak te investeren. Doet u dit samen? U bespaart dan op verschillende kosten, zoals voorrijkosten, steigerhuur en de prijs van de dakbedekking per m2.

Een dak krijgt heel wat te verduren en kan na verloop van tijd dan ook aan vervanging toe zijn. Soms hoeft alleen de dakbedekking of de isolatie vernieuwd te worden. Ook kan het voorkomen dat de dakconstructie vervangen moet worden. De kosten van een nieuw dak zijn afhankelijk van de nodige werkzaamheden, het type dak en de nieuwe materialen. Een nieuw dak is een investering die zich eenvoudig terugbetaalt. U bespaart maandelijks op de energiekosten en u voorkomt mogelijke toekomstige reparaties. Om de kosten van een nieuw dak te verlagen, kunt u mogelijk een subsidie aanvragen. Ook kunt u op kosten besparen door samen met uw buren in een nieuw dak te investeren.

Terug naar boven