Kermisberg 18, 5508-DW Veldhoven 040 - 253 91 51

Bitumen dakbedekking

Een bitumen dakbedekking is al jarenlang de meest toegepaste dakbedekking voor de Nederlandse platte daken. Het woord bitumen komt niet iedereen bekend voor, er wordt dan ook wel gesproken over het aanbrengen van dakleer, of roofing. Het bitumen dakleer is een stroperige vloeistof die wordt gewonnen tijdens de productie van ruwe aardolie. Het voordeel van dit materiaal is dat het makkelijk te plaatsen is en daarnaast ook bestendig is tegen alle Hollandse weersinvloeden. Een bitumen dakbedekking zorgt ervoor dat u de komende 25 jaar droog en beschermd onder uw platdak kunt zitten.

Waarom gebruiken we Bitumen dakbedekking?

Misschien heeft u ook gehoord van andere methodes voor het bedekken van een platdak, zoals bijvoorbeeld PVC of EPDM. Dit zijn natuurlijk geen slechte materialen, maar wij van Trudodak geven onze klanten graag een eerlijk advies met een garantie op kwaliteit. Het grootste verschil is namelijk dat het aanleggen van PVC of EPDM aanzienlijk duurder is dan een platdak van Bitumen. Ondanks het prijsverschil blijkt uit praktijkervaring dat de levensduur gelijk is aan een Bitumen dakbedekking. Daarom adviseren we bij Trudodak om gebruik te maken van bitumen dakleer.

Wat is een Bitumen dakbedekking?

Bitumen dakbedekking (ook wel: bitumineuze dakbedekking) is een duurzame dakbedekking met een hoge waterdichtheid. Bitumen is een stroperige vloeistof die uit ruwe aardolie wordt gewonnen. Door de stroperigheid van het materiaal is het zeer geschikt als dakbedekkings-materiaal. De toplaag is bovendien in verschillende kwaliteiten en kleuren leverbaar, zodat u het geheel naar wens kunt gebruiken voor uw woning. Bitumen, oftewel dakleer, kunnen wij naar wens branden, leggen of vervangen. De kosten van het plaatsen of vervangen van dakleer voor uw dak, kunt u via het formulier op deze pagina aanvragen.

De voordelen van een Bitumen dakbedekking

  • Duurzame vorm van dakbedekking (zo’n 25 jaar)
  • Gemakkelijk aan te brengen, ook op complexe dakvormen
  • Hoge waterdichtheid
  • Verkrijgbaar in diverse kleuren

Vrijblijvende offerte opvragen

Bent u nieuwsgierig geworden naar wat Trudodak voor u kan betekenen? Vraag dan snel een vrijblijvende offerte aan zodat we u snel en accuraat kunnen adviseren bij uw keuze.

Terug naar boven