Kermisberg 18, 5508-DW Veldhoven 040 - 253 91 51

Dakrenovatie

Waarmee kunnen wij u helpen?

Dat dak boven uw hoofd, daar bent u zuinig op. Toch kan er een moment komen waarop uw dakbedekking hier en daar – of helemaal – aan vervanging toe is. Dakrenovatie wordt een feit. Bespaar kosten, tijd en een hoop ongemak, met onze bespaartips en praktische informatie over dakrenovatie.

Wanneer is een dakrenovatie nodig?

Een dakrenovatie is nodig wanneer er een (groot) deel van het dak beschadigd is. Ook wanneer er een dak zijn levensduur heeft bereikt (30-50 jaar) is het goed om een dakrenovatie te overwegen. Houd de staat van uw dak goed in de gaten om gebreken op tijd op te merken en zo tijdig in te kunnen grijpen.

Stel uw dakrenovatie niet te lang uit

Grijp op tijd in en laat gebreken niet van kwaad tot erger overgaan. Zo kunt u met een dakreparatie of een relatief kleine ingreep al geholpen zijn of op tijd tot renoveren overgaan en voorkomen een geheel nieuw dak (met constructie) te moeten laten leggen. Hiermee bespaart u een hoop kosten en ongemak.

Dakrenovatie kosten

De kosten van een dakrenovatie in Nederland hangen geheel af van het type dak, plat of schuin, de constructie, de leeftijd van het dak en de eventuele gebreken. Om de kosten in kaart te kunnen brengen, dient u zich te laten adviseren door een ervaren dakdekker. Trudodak biedt u 100% vrijblijvend advies en schetst een accuraat kostenplaatje m.b.t. uw dakrenovatie.

Wanneer is een dakrenovatie nodig?

Een dakrenovatie kan nodig zijn bij verschillende gebreken, schade of bij het bereiken van de levensduur (30-50 jaar). Voorbeelden van gebreken of schade zijn o.a.:

  • Verschoven dakpannen op een hellend dak
  • Scheurtjes in de dakbedekking op een plat dak
  • Kapotte of ontbrekende dakpannen
  • Een aangetaste dakconstructie

Merkt u gebreken of schade aan het dak op? Wacht dan niet te lang met het inschakelen van een professionele dakdekker. Kleine gebreken kunnen mogelijk relatief snel en voordelig gerepareerd worden, waarmee grote ingrepen worden voorkomen. Is de schade groot of heeft uw dakbedekking zijn levensduur bereikt? De dakdekker kan dan een dakrenovatie voorstellen.

Wat houdt een dakrenovatie in?

Bij een dakrenovatie wordt de dakbedekking gedeeltelijk of volledig vervangen. Hierna heeft u weer jaren lang een stevig en waterdicht dak boven uw hoofd. Als een dakdekker een dakrenovatie voorstelt, dan is het wijs naar dit advies te luisteren. Zo voorkomt u namelijk jaarlijkse reparaties aan het dak. De kosten van deze reparaties kunnen flink oplopen en de dakrenovatie wordt met deze reparaties enkel uitgesteld. Ook kan het zijn dat de dakconstructie op den duur wordt aangetast en deze vervangen moet worden. Luister naar het advies van de dakdekker en grijp op tijd in, om hoge kosten te voorkomen.

Schakel een professioneel dakdekkersbedrijf in

Meerdere bouwprofessionals kunnen hier en daar een reparatie uitvoeren, maar voor iemand die niet dagelijks met daken werkt is het lastig inschatten welke reparatie of renovatie nu écht nodig is. Door met een professioneel dakdekkersbedrijf in gesprek te gaan, garandeert u zich van de beste prijs en het beste resultaat op de lange en korte termijn. Vraag één van de professionele dakdekkers van Trudodak om vrijblijvend advies.

Dakrenovatie en vergunningen

Voor een dakrenovatie in Nederland heeft u mogelijk een vergunning nodig. Dit hangt af van het type dakrenovatie of eventuele wijzigingen in het dak. Is het enkel nodig om de huidige dakbedekking te vervangen – ook wanneer u dit met een ander materiaal doet – dan is er geen vergunning nodig. Wilt u uw een wijziging in het dak aanbrengen, dan dient u wel een vergunning aan te vragen. Het aanvragen van een vergunning kan enkele weken in beslag nemen.

In principe dient u een vergunning voor uw dakrenovatie aan te vragen wanneer:
– De draagconstructie van uw dak verandert
– De hoogte, breedte of dikte van het dak verandert
– Uw een monumentaal pand bewoont
– Een beschermd dorpszicht van toepassing is

Bij twijfels over vergunningen bij dakrenovaties kunt u het beste de gemeente of uw dakdekker raadplegen; die kunnen u in de meeste gevallen accuraat advies geven.

Kosten besparen bij dakrenovatie

Een dak renoveren is een behoorlijke onderneming, waarbij ook de nodige kosten komen kijken. Om te voorkomen dat u geld verspilt aan kleine reparaties, waarmee de dakrenovatie – en dus ook de kosten hiervan – enkel worden uitgesteld, zijn er een aantal zaken die u kunt overwegen om kosten te besparen en zo de dakrenovatie eerder te laten plaatsvinden:

1. Dakrenovaties en subsidies

Het kan zijn dat u aanspraak kunt maken op een subsidie. Dakrenovatie is vaak nodig bij oudere huizen. Om deze huizen te verduurzamen bieden gemeentes soms subsidies voor dakrenovatie en isolatie. Voordat u investeert in uw dak is het dus raadzaam om bij uw gemeente na te gaan welke subsidies er zijn.

2. Investeer samen met uw buren

Als u in een rijtjeshuis of een twee onder één dak woning woont, dan kunt u wellicht samen met uw buren in een nieuw dak investeren. De kans is groot dat het dak van uw buren in hetzelfde jaar gelegd is als dat van u. Dit betekent dat hun dak dezelfde gebreken vertoont en mogelijk ook (deels) aan vervangen toe is. Schroom dus niet om uw buren in te lichten over uw plannen.

  • Vaak geldt: hoe groter de oppervlakte, des te lager zijn de kosten per m2
  • U betaalt slechts eenmalig voorrijkosten en de huur van een steiger
  • Mogelijke lekkages tussen de oude en nieuw dakbedekking worden voorkomen en daarmee de reparatiekosten ook

3. Laat uw dak isoleren

Nu u toch een dakrenovatie overweegt, kan het slim zijn om uw dak tevens te laten isoleren. Zo’n 30% van de warmte gaat verloren via het dak. Met een goede dakisolatie kunt u een hoop geld besparen op uw energierekening. Vraag een professionele dakdekker om meer informatie over de investering in dakisolatie en de besparingen op de energierekening.

Een dakrenovatie is een belangrijke investering. Bij gebreken of schade is het belangrijk om op tijd in te grijpen, om te voorkomen dat problemen van kwaad tot erger gaan. Een dakdekker kan u professioneel advies geven over de nodige reparatie of de renovatie. Door uw dak op tijd te renoveren, bespaart u geld op jaarlijkse reparaties en garandeert u zich van een solide en veilig dak voor nu en voor in de toekomst.

Toont uw dak gebreken of heeft uw dak zijn levensduur bereikt? Wacht dan niet langer en schakel bijtijds hulp van een dakdekker in. Win advies in van een professionele dakdekker van Trudodak en krijg duidelijk inzicht in de kosten van uw dakrenovatie of reparatie.

Terug naar boven