Kermisberg 18, 5508-DW Veldhoven 040 - 253 91 51

Lood & zinkwerken

De Ark Eindhoven Plat Dak Trudodak dakdekkers

Lood- en zinkwerken vormen het ‘gouden’ randje van uw dakbedekking; een stijlvolle en solide afwerking. Lood en zink worden gebruikt om diverse elementen van het dak af te werken. Het zijn betrouwbare materialen die al eeuwenlang worden gebruikt binnen de constructie van huizen en gebouwen.

Wat zijn lood- en zinkwerken?

Lood en zink zijn mooie, sterke en buigzame materialen met een lange levensduur. De materialen zijn daardoor uitermate geschikt om verschillende onderdelen van het dak af te werken, zoals: dakgoten, regenpijpen, dakgevels, dakkapellen, deklijsten, kopgevels, bakgoten en schoorstenen. Zink leent zich ook perfect als dakbedekking voor rondvormige daken – zoals felsdaken en roevendaken – of andere moderne bouwstijlen.

Wanneer zijn de werken aan vervanging toe?

Het is belangrijk om de lood- en zinkwerken op tijd te vervangen. Doet u dit niet, dan kan dit vervelende problemen als gevolg hebben, zoals roest, vocht in huis of lekkages. Meestal hebben zinkwerken na ongeveer 30 – 40 jaar hun beste tijd gehad en zijn deze aan vervanging toe. Het is verstandig om ook de andere loden en zinken elementen van het dak aan een inspectie te onderwerpen na verloop van tijd. Zo voorkomt u schade en daarmee reparaties van grotere omvang.

Zinkwerken op maat

Geen huis of gebouw is precies hetzelfde, de lood- en zinkwerken daardoor ook niet. Om het dak netjes, goed en waterdicht af te kunnen werken, is het van groot belang de zinkwerken op maat te maken. Zo zorgt u ervoor dat de zinken dakbedekking of dakgoten aansluiten bij de stijl van het pand. Zinkwerken en een zinken dakbedekking gaan enorm lang mee. Een duurzame investering dus.

Wat kosten lood- en zinkwerken?

De prijzen van lood- en zinkwerken variëren sterk en hangen af van het gebouw en het nodige maatwerk. De prijs van zinkwerken ligt gemiddeld wat hoger dan alternatieve materialen die gebruikt kunnen worden als dak- en gevelafwerking. De lange levensduur en het weinige onderhoud van zink en lood, maken het een investering die zich na verloop van tijd eenvoudig terugbetaalt.

Lood en zink worden gebruikt om verschillende onderdelen van het dak af te werken, zoals de dakkapel, schoorsteen en dakgoot. De materialen zijn duurzaam, sterk en buigzaam en gaan dus erg lang mee. In de meeste gevallen worden lood- en zinkwerken op maat gemaakt. De prijs van lood- en zinkwerken hangt af van het maatwerk. Door de lage onderhoudskosten en de lange levensduur, zijn lood- en zinkwerken een investering die zich op den duur eenvoudig terugbetaalt.

Terug naar boven