Kermisberg 18, 5508-DW Veldhoven 040 - 253 91 51

Plat dak renoveren

Bent u op zoek naar een nieuw plat dak? Voor bijvoorbeeld uw garage , woning, aanbouw?
U bent bij Trudodak aan het juiste adres voor alle werkzaamheden.

Dakbedekking: plat dak timmeren en plaatsen

Een plat dak heeft het qua weersomstandigheden zwaarder te verduren dan een hellend dak en we moeten het plat dak natuurlijk waterdicht maken.
Stelt u zich eens een flinke plensbui voor, de regen glijdt dan met gemak het hellende dak af maar op een plat dak moet de regen opdrogen. Hierdoor is de levensduur van een plat dak korter dan dat van een hellend dak. Toch willen we dat we uw plat dak niet al snel hoeven te renoveren, daarom zijn onze platte daken van hoge kwaliteit want de renovatie van een plat dak wilt u natuurlijk niet vaak meemaken. Toch is een plat dak vernieuwen absoluut een mogelijkheid bij ons en daarom kunt u de kosten van een plat dak vernieuwen hier rechts ook opvragen. Ieder dak heeft zijn levensduur dus ook het verangen van uw plat dak is een keer nodig en daarvoor wilt u wellicht de kosten weten.
De onderstaande milieuvriendelijke materialen zijn geschikt om de vele weersomstandigheden te trotseren:

Bitumen dakbedekking

Uw dak bedekken met ‘bitumen’, in de volksmond ook wel het aanbrengen van dakleer of roofing genoemd, is al jarenlang de meest toegepaste dakbedekking voor platte daken en ontstaat tijdens de productie van ruwe aardolie. Het duurzame materiaal ‘bitumen’is makkelijk te plaatsen, bestendig tegen alle Hollandse weersinvloeden en zorgt ervoor dat u er de komende 25 jaar weer droog en beschermt bij zit.

U zult zich misschien afvragen waarom wij nergens op de site vermelden dat wij gebruik maken van bv:
PVC of EPDM, Wij van Trudodak zijn eerlijk naar onze klanten en willen kwaliteit garanderen.
PVC en EPDM dakbedekkingen zijn aanzienlijk duurder dan het aanbrengen van bitumen dakbedekking. Dit terwijl het voor u
Nauwelijks voordelen biedt en uit ervaring blijkt dat de levensduur gelijk is aan Bitumen dakbedekking. Ook het vervangen van bitumen dakbedekking behoort tot de mogelijkheden.

Bitumen dakbedekking (ook wel: bitumineuze dakbedekking) is een duurzame dakbedekking met een hoge waterdichtheid. Bitumen is een stroperige vloeistof die uit ruwe aardolie wordt gewonnen. Door de stroperigheid is het zeer geschikt dakbedekkingsmateriaal. De tooplaag is bovendien in verschillende kwaliteiten en kleuren leverbaar, zodat u het geheel naar wens kunt gebruiken voor uw woning. Bitumen oftewel dakleer kunnen wij naar wens branden, leggen of vervangen. De kosten van het plaatsen of vervangen van dakleer, kunt u hier rechts opvragen.

De voordelen van een dak bedekken met bitumen

  • Duurzame vorm van dakbedekking (zo’n 15 jaar)
  • Gemakkelijk aan te brengen, ook op complexe dakvormen
  • Hoge waterdichtheid
  • Verkrijgbaar in diverse kleuren

Kosten opbouw plat dak

De kosten van de opbouw van platte daken, verschilt natuurlijk enorm van van een plat dak repareren. Ook het verschil van de kosten van de opbouw van een plat dak in hout is weer anders dan die van andere materialen. Een nieuw plat dak bedekken, houdt natuurlijk iets anders in dan plat dak herstellen. Ook de dakafwerking verschilt per nieuw plat dak. Omdat er zo’n verschillen zijn tussen de verschillende varianten van plat dak bedekking maken, kunt u hier rechts gemakkelijk een offerte opvragen zodat u exact weet een plat dak bij u maken kost. Natuurlijk maken wij uw plat dak waterdicht, of het dak nu van hout is of niet. Vraag hieronder dus de prijs van uw plat dak op, of het nu om de prijs per m2 van plat dak isolatie of de prijs van een plat dak vervangen gaat.

Terug naar boven