⭐️Om alvast in de feeststemming te komen hebben wij een WINTERDEAL⭐️
De maanden November , December en Januari 5% korting op de GEHELE OFFERTE.
Home / Dakisolatie

Dienstverlening / Dakisolatie

Dakisolatie is geen overbodige luxe, zeker niet in ons koude kikkerlandje waar de winters behoorlijk guur kunnen zijn. Omdat warmte naar boven stijgt is goede dakisolatie van groot belang, om er zo voor te zorgen dat de nodige warmte binnen blijft en niet ontsnapt via het dak.  Mocht het dak niet goed geïsoleerd zijn, dan verliest u jaarlijks heel wat warmte – en dus energie. Met een goede dakisolatie bespaart u veel op uw energierekening en zit u er – letterlijk en figuurlijk – een stuk warmer bij.

Wanneer is dakisolatie nodig?

Dakisolatie is nodig om ervoor te zorgen dat de warmte binnenblijft. Omdat warmte omhoog stijgt, is juist de isolatie van het dak zo enorm belangrijk. Zonder goede isolatie kan er wel 30% van de warmte verloren gaan door het dak. Dit is zonde voor uw portemonnee en voor het milieu. Door in dakisolatie te investeren kunt flink op stookkosten besparen. 


Place Alt Text Here

Rendement van dakisolatie

Het dak kan zowel van binnenuit als van buitenaf geïsoleerd worden. Om het hoogste rendement uit uw dakisolatie te halen adviseren wij u het dak van buitenaf isoleren. Isoleert u van binnenuit, dan kunnen tussenwanden of balken ervoor zorgen dat het dak niet in zijn geheel wordt geïsoleerd en ontstaan er koudebruggen. Door van buitenaf isolatie aan te brengen wordt het gehele dak goed geïsoleerd is. Hiermee is de hoeveelheid warmte die verloren gaat minimaal en bespaart u maximaal op uw energierekening.

Prijs dakisolatie

De kosten van dakisolatie plaatsen hangt af van de woning, het type en de oppervlakte van het dak. U kunt zowel een plat dak als een hellend pannendak laten isoleren. Voor een accuraat kostenplaatje kunt u bij Trudodak 100% vrijblijvend advies inwinnen.

Place Alt Text Here

De noodzaak voor dakisolatie

Het aanbrengen van goede dakisolatie is van groot belang, zeker bij oudere huizen die gebouwd zijn voor 1970. Met dakisolatie valt er heel wat te winnen; de hoogte van uw energierekening zal met deze eenmalige investering behoorlijk teruglopen. Beter voor uw portemonnee en het milieu. Met dakisolatie zit u er zowel letterlijk als figuurlijk warmer bij. 

Subsidies dakisolatie

Met oog op duurzaamheid is het voor gemeentes belangrijk dat oudere huizen, waarvan de dakisolatie nog te wensen overlaat, goed geïsoleerd worden. Woont u in een oud huis, dan is het dus zeker de moeite waard om bij uw gemeente na te gaan of u gebruikt kunt maken van een subsidie voor uw dakisolatie. Al betaalt de investering zich al terug in de kosten die u bespaart op uw energierekening, maakt een subsidie de investering in dakisolatie toch een stuk laagdrempeliger.

Wat is dakisolatie precies?

Met dakisolatie wordt er een isolerend materiaal in het dak aangebracht. Het isolatiemateriaal zorgt ervoor dat er een minimale hoeveelheid warmte ontsnapt via het dak. Er zijn verschillende materialen die zich perfect lenen voor dakisolatie. Dakisolatie kan zowel van binnenuit als van buitenaf worden aangebracht, maar buitenisolatie heeft de voorkeur.

Van binnen of buiten isoleren?

Een hellend dak kan zowel van binnenuit als van buitenaf geïsoleerd worden. Wij raden doorgaans aan om van buitenaf te isoleren, omdat balken of tussenwanden mogelijk kunnen zorgen voor koudebruggen – plaatsen waar het dak niet optimaal geïsoleerd kan worden en dus nog kou kan ontsnappen.

Bij een plat dak is altijd aan te raden om te kiezen voor isolatie van buitenaf. Wanneer een plat dak van binnenuit geïsoleerd wordt kunnen er namelijk vochtproblemen ontstaan. Er blijft namelijk een ruimte over tussen het plafond en het isolatiemateriaal, wat ruimte biedt aan vocht en condens.

Isolatiematerialen voor het dak

Het dak kan met verschillende materialen geïsoleerd worden. De keuze voor een isolatiemateriaal hangt af van het type dak en de constructie, de indeling van het huis en het feit of er verwarming aanwezig is op de zolderruimte en de ruimte daaronder.

Bij het kiezen van een materiaal is de isolatiewaarde van het materiaal een belangrijke factor, welke wordt uitgedrukt in een R waarde. Om optimaal te besparen op de energierekening en het hoogste rendement uit de investering te halen, is het belangrijk om voor een isolatiemateriaal te kiezen met een R waarde van 1,3 of beter.

Place Alt Text Here

Dakisolatiematerialen 

Glaswol

Glaswol is zeer geschikt voor dakisolatie. Doordat dit isolatiemateriaal te verkrijgen is in zowel in platen als dekens, is dit materiaal geschikt voor verschillende daken en dakconstructies. Het materiaal is waterafstotend, onbrandbaar en is tevens geschikt voor geluidsisolatie. Een laag aluminiumfolie is doorgaans aangebracht op de plaat of deken, waarmee er voor een damp-remmende werking wordt gezorgd.

Hardschuimplaten

Hardschuimplaten zijn een uitstekend isolatiemateriaal en hebben een brandvertragende werking. Dit isolatiemateriaal neemt nauwelijks tot geen vocht op. Het grote voordeel van hardschuimplaten is het gebruiksgemak. Ze zijn in verschillende maten te verkrijgen en eenvoudig te plaatsten.

Steenwol

Steenwol is een isolatiemateriaal dat eveneens zeer geschikt is voor dakisolatie. Steenwol kent een vergelijkbare werking en dezelfde eigenschappen als glaswol. Steenwol is gemaakt van vulkanisch gesteente en heeft een zeer goede isolerende werking. 

Place Alt Text Here

Aluminium noppenfolie

Aluminium noppenfolie is een ander isolatiemateriaal, wat zich bij uitstek leent voor dakisolatie. Deze folie is dampdicht en heeft een kaatsende werking. Warmte wordt teruggekaatst, waarmee wordt voorkomen dat warmte verloren gaat.

Dakrenovatie nodig?

Veel huizen waarbij dakisolatie aangebracht dient te worden zijn relatief oud. Dit betekent dat deze daken vaak hun levensduur (30 tot 50 jaar) hebben bereikt of dat deze door de jaren heen schade hebben opgelopen. Om efficiënt te werk te gaan en jaarlijkse reparaties te voorkomen, is het verstandig om een dakdekker eens kritisch naar uw dak te laten kijken om te bepalen of het tijd is voor een dakrenovatie.

 Een goede dakisolatie is van groot belang, zeker bij oudere huizen waar de isolatie nog vaak te wensen overlaat. Doordat warmte naar boven stijgt, dient het dak ervoor te zorgen dat deze warmte niet ontsnapt. Door het dak goed te isoleren voorkomt u dat er onnodig warmte verloren gaat. U bespaart zo aanzienlijk op uw energierekening én u draagt bij aan een beter milieu. Om die laatste reden kunt u soms subsidies aanvragen bij uw gemeente om uw dak te isoleren en uw huis te verduurzamen. Met een investering in dakisolatie zit u er op de korte en lange termijn – letterlijk en figuurlijk – warmer bij. 

Voor de juiste investering en het hoogste rendement, is het aan te raden een isolatiespecialist in te schakelen. Een specialist kan samen met u kijken naar de isolatiemogelijkheden en u helpen bij de juiste materiaalkeuze. 

Wilt u besparen op uw energierekening en is het tijd om uw dak te isoleren? Win vrijblijvend advies in en vraag om een accuraat kostenoverzicht bij één van de specialisten van Trudodak. 

SNELLE SERVICE
VAKMANSCHAP
BESTAAT AL 40+ JAAR
20 JAAR GARANTIE
BEOORDELING 9.3/10