Kermisberg 18, 5508-DW Veldhoven 040 - 253 91 51

Dakinspectie

Dakdekker Eindhoven Trudodak Helvoirt dakisolatie

Uw dak, daar bent u zuinig op. Een dakinspectie eens in de zoveel tijd kan daarom geen kwaad. Met een dakinspectie speurt u mogelijke gebreken op tijd op, waarmee u schade en (grote) reparaties of vervanging voorkomt.

Wanneer laat u het dak inspecteren?

Het is verstandig om iedere vijf jaar het dak te laten inspecteren. Ook wanneer u een nieuwe woning koopt is het raadzaam een dakinspectie uit te laten voeren. Heeft u problemen met het dak of twijfelt u? Wacht dan niet te lang met de inspectie.

Waarom een dakinspectie laten uitvoeren?

Een gevaar schuilt in een klein hoekje; een probleem met het dak ook. Vaak is het moeilijk om een gebrek op tijd op te merken of te achterhalen waar een probleem precies vandaan komt, zeker in het geval van een dak.

De verschillende onderdelen van het dak vormen samen één sterk geheel. Het is daarom belangrijk om het gehele dak te laten inspecteren, omdat er een samenhang kan zijn tussen gebreken en problemen. Ook zijn de verschillende delen van het dak waarschijnlijk op hetzelfde moment gelegd of voor het laatst onderhouden. De kans is daarom groot dat de verschillende elementen op hetzelfde moment gebreken zullen vertonen, onderhoud nodig hebben of toe zijn aan vervanging.

Met een inspectie wordt het gehele dak geïnspecteerd, om zo mogelijke gebreken op tijd op te sporen en vervelende schade te voorkomen. Zo kunt u problemen bijtijds verhelpen met een kleine reparatie en voorkomt u grotere ingrepen of vervanging van het dak.

Kosten dakinspectie en advies

Het dak wordt op diverse punten geïnspecteerd en eventuele gebreken worden in kaart gebracht. U krijgt een duidelijk beeld van de staat van uw dak en ontvangt persoonlijk advies over welke ingrepen of reparaties mogelijk uitgevoerd dienen te worden. Vraag een offerte voor een correct kostenoverzicht.

Controlepunten bij dakinspectie

Afhankelijk van het type dak – plat of hellend dak – wordt er met een dakinspectie gekeken naar de volgende punten:

  • de dakbedekking
  • loden dak doorvoeren
  • breuk en vorst schade dakpannen
  • afvoer hemelwater
  • lood schoorsteen
  • naadverbindingen dakbedekking
  • zinken dakgoten
  • lichtkoepel en dakraam

Het is verstandig om iedere vijf jaar of bij de aanschaf van een nieuw huis een dakinspectie uit te laten voeren. Met een dakinspectie speurt u op tijd gebreken op. Problemen kunnen direct worden verholpen, waarmee schade, grote ingrepen of vervanging worden voorkomen. U krijgt een duidelijk beeld van de staat van uw dak en persoonlijk advies over eventuele verbeterpunten van het dak.

Terug naar boven